Sunday, 8 April 2012

သၾကၤန္ အတြက္ ေရႊရင္ေအး

သၾကၤန္ အတြက္ ေရႊရင္ေအး

သၾကၤန္တြင္းလုပ္စားနုိင္ဖုိ႔ နွစ္သစ္ကူး အထိမ္းမွတ္ေလးနဲ႔ ေရႊရင္ေအးကို တင္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ေရႊရင္ေအးမွာက သာကူ၊ မုန္႔လက္ေဆာင္း၊ ေက်ာက္ေက်ာ အျပင္ ေကာက္ညွင္းေပါင္္း၊ ပါမုန္႔တုိ႔ စံုလင္စြာ ပါ၀င္ပါတယ္။ အုန္းနုိ႔ေလးနဲ႔ေလးမို႔ ခ်ဳိစိမ္႔တဲ႔ အရသာေလးကို ရရွိမွာပါ။ လုပ္နည္းေလးကို ၾကည္႔ရေအာင္…
- ေရႊရင္ေအး မလုပ္ခင္ ေက်ာက္ေက်ာ အရင္လုပ္ၾကရေအာင္
ေက်ာက္ေက်ာတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ဂါးဂါး ေက်ာက္ေက်ာ – ၁ထုပ္ (အထုပ္ေသး)
၂။ သၾကား – ၂၅က်ပ္သား
၃။ အုန္းနုိ႔(Coconut Cream) – ဘူးၾကီး တ၀က္

ေက်ာက္ေက်ာ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဒယ္အိုး အၾကီး တစ္အုိးထဲသုိ႔ ေရသန္႔ဘူး တစ္ဘူး မွ် ေရမ်ားကို ထည္႔ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။
၂။ ျပီးမွ သၾကား အားလံုးကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး ေပ်ာေအာင္ တည္ထားပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေက်ာက္ေက်ာ ထုပ္ကို ေရအနည္းငယ္ ေရာေမြွျပီး ဒယ္အိုးထဲထည္႔၍ ေညာင္းေစးသည္အထိ မၾကာမၾကာေရာေမြွေပးပါ။
၄။ ေညာင္းေစးလာလွ်င္ အုန္းနုိ႔မ်ားကို ထည္႔ျပီး ေရာေမြွလိုက္ပါ။
၅။ ျပီးလွ်င္ ေက်ာက္ေက်ာရည္မ်ားကို ဗန္းထဲသို႔ ေလာင္းခ်ျပီး အေအးခံထားေပးပါ။


မွတ္ခ်က္။ ။ ေက်ာက္ေက်ာ ၂ထပ္လုပ္ခ်င္ပါက အုန္းနုိ႔အထည္႔ခင္ ေက်ာက္ေက်ာရည္ တ၀က္ကို ဗန္းထဲ အရင္ ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။ ျပီးမွ အုန္းနုိ႔ထည္႔ျပီး က်န္ေက်ာက္ေက်ာရည္ တ၀က္နဲ႔ေရာေမြွ၍ အေပၚမွ ထပ္ေလာင္းခ်ေပးလိုက္ရင္ ရပါျပီး။
ေရြွရင္ေအး တြင္ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ – ၁ျပည္
၂။ သာကူေစ႔ (လံုးေသး) – ၂၀၀ဂရမ္
၃။ ေကာက္ညွင္းေပါင္း – ၁၀က်ပ္သား
၄။ ေက်ာက္ေက်ာ
၅။ အုန္းသီး – ၁လံုး (အရည္ညွစ္ျပီသား)
၆။ သၾကား – ၃၀က်ပ္သား
ေရြရင္ေအး ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အုန္းရည္မ်ားကို သၾကားမ်ားျဖင္႔ သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ဇြန္းျဖင္႔ ခပ္နာနာေလး ေမႊေပးထားပါ။

၂။ ျပီမွ သာကူက်ဳိပါမည္။ သာကူက်ဳိရန္အတြက္ ဒယ္အုိး ၁အိုးထဲသုိ႔ ေရပြက္ပြက္ဆူလာမွ သာကူမ်ားကို ထည္႔ျပီး အဆက္မျပတ္ေမႊေပးေနပါ။ သာကူေစ႔မ်ားကို မျပဲေစပါနွင္႔။ မေမႊေပးပါက သာကူေစ႔မ်ားကပ္သြားပါလိမ္႔မည္။
၃။ သာကူထဲမွ အဆံေလးမ်ား မရွိေတာ႔လွ်င္ ရပါျပီ။ ရျပီဆုိလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ သာကူ၊ ေက်ာက္ေက်ာ၊ မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္၊ ေကာက္ညွင္းေပါင္း၊ ပါမုန္႔တုိ႔ကို တပြဲစာစီျပင္လိုက္ပါ။

၅။ ျပီမွ အုန္းနုိ႔ရည္ ေယာက္ခ်ဳိဇြန္းနွင္႔ ၁ဇြန္းခန္႔ထည္႔ျပီ ေရႊရင္ေအးကို ေရခဲတုံးေလးမ်ား ထည္႔ကာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

1 comment:

  1. You should at least give credit to Wutyee Food House.

    ReplyDelete